Aktivitetar i kyrkjene framover

Her er informasjon frå kyrkjene på Bømlo i den noverande situajonen.

Torsdag 12.mars kl.15.15:
På bakgrunn av korona-smittesituasjonen vil alle arrangement i kyrkjene på Bømlo bli avlyst eller utsett på ubestemt tid. Dette gjeld også gudstenester.

For dåp, vigsel og gravferder gjer me eigne avtalar ut frå dei til ei kvar tid gjeldande føresegner frå stat og kommune.

Oppdatert torsdag 12.mars kl.16.20:

Frå kirken.no :

«I lys av de nye og strenge tiltakene regjeringen har iverksatt, ber Kirkerådet om at alle gudstjenester i Den norske kirke avlyses. I mellomtiden oppfordres publikum til å oppsøke kirke på nett.

Konstituert preses i Bispemøtet Atle Sommerfeldt og direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen ber alle menigheter i Den norske kirke avlyse planlagte gudstjenester og annen organisert aktivitet i kirkene og på menighetshus. Dette gjelder i første omgang fra og med 12. mars kl. 18.00 til og med 26. mars.

- Vi er opptatt av at kirken skal være til stede for folk som vil ha forbønn, samtale og fellesskap. Samtidig må vi være med på den nasjonale innsatsen mot koronavirus. Derfor må vi endre kirkens tilbud, og gå bort fra fysiske gudstjenester og samlinger inntil videre, sier Sommerfeldt.»

Dersom du planlegg eit arrangement i kyrkja (dåp, vigsel, gravferd), vil du bli kontakta viss det blir føreslått endringar i arrangementet ditt.

Dette innlegget blir oppdatert etterkvart.